Revolta magistraților

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Anul trecut, pe vremea asta, asistam la revolta cetățenilor, în Piața Universității și în alte orașe ale României, revoltă care-și avea cauza primă în deficitul de democrație indus de guvernarea Băsescu-Boc. Factorul declanșator a fost un gest total nedemocratic al președintelui României, care-l privea pe subsecretarul de stat de la Sănătate, Raed Arafat.

Acum, România privește uimită revolta magistraților, o acțiune fără precedent în România. Din păcate, motivul este tot deficitul de democrație, iar factorul declanșator, tot președintele României. Care, nedemocratic și anti-constituțional, a intervenit în procesul de alegere a președintelui și vicepreședintelui CSM, pentru a se asigura de victoria oamenilor săi, care să dea continuitate unor procese pe care, vedem acum, magistrații le resping cu fermitate.

Ceea ce reproșează magistrații aleșilor lor din CSM e cunoscut de mult, chiar din momentul promovării de către Monica Macovei a așa-zisei ”reforme în justiție”, care a permis un control politic asupra unei părți a sistemului, în special asupra Ministerului Public. Din motive pe care le putem bănui – și care trebuie discutate atât în rândul magistraților, cât și al societății civile – magistrații au preferat să tacă, să nu iasă în public cu nemulțumirile lor. Ar fi avut destule prilejuri să-și spună cuvântul în legătură cu problemele din sistem. E bine și acum, pentru că, sper eu, vedem cu toții că am ajuns într-un moment critic în ceea ce privește justiția.”

Corina Creţu

Întregul articol, aici.

 

Autor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole