Miturile economiei româneşti în timpul crizei

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Liviu Voinea (n. 1975) a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, iar în 1998 a obţinut titlul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) la prestigioasa Stockholm University School of Business. La 24 de ani a devenit doctor în economie la ASE. Are o specializare în sociologia bunăstării la Universitatea Bucureşti şi o diplomă în statistică în ştiinţele sociale la University of Essex, Marea Britanie.

În prezent, este conferenţiar universitar şi predă la SNSPA şi ASE. În 2004 a lucrat pentru Centrul Comun de Cercetări al Comisiei Europene din Sevilla, Spania, ca cercetător post-doctoral, apoi s-a întors în România şi a înfiinţat, împreună cu câţiva prieteni, Grupul de Economie Aplicată – un think-tank economic pe care îl şi conduce din 2007. A lucrat ca expert în contracte finanţate de Comisia Europeană, Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Fondul European de Investiţii, Forumul Economic Global, Institutul de la Viena pentru Studii Economice Internaţionale etc. În 2008 a obţinut un premiu naţional pentru excelenţă în cercetare acordat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, pentru un proiect despre economia cunoaşterii, cu finanţare din fonduri europene (Programul Cadru 6). Prima lui carte, Corporaţiile transnaţionale şi capitalismul global, s-a bucurat de interes în mediul academic.

Este membru în boardul European International Business Academy (EIBA), a publicat articole în străinătate, în jurnale şi cărţi de specialitate, şi este invitat frecvent la conferinţe ştiinţifice internaţionale. Este o prezenţă activă în mass-media românească şi internaţională, pe teme legate de economia României.

Vă prezentăm capitolul 6 din volumul Sfârşitul economiei iluziei. Criză şi anticriză: o abordare heterodoxă apărut la editura Publica în 2009. Pentru a păstra graficele şi tabelele folosite de autor vom folosi forma PDF a textului. Capitolul apare cu acordul editurii.

Miturile economiei româneşti în timpul crizei

(intraţi aici) Capitolul 6

Autor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole