Corp la corp – spectacol al echipei VÂRSTA4

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Duminica, 19 aprilie, la ora 18.00, vă așteptăm la spectacolul de teatru comunitar „Corp la corp”. Spectacolul este prezentat în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 și se va juca la JCC București (Jewish Community Center, str. POPA SOARE 18, Sectorul 2, Bucuresti). Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare.


Corp la corp – spectacol al echipei VÂRSTA4
Echipă spectacol: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Mihaela Bîrlegi, Margareta Eschenazy, Renee Necleevici, Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Dorotea Weissbuch, Gabriela Anghel, Steliana Anghel, Rodica Dumitrache, Cristina Focșa, Ani One, Ilie Zan, Cătălin Rulea, Alexandra Carastoian, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz.

Corp la Corp este un performance comunitar în cadrul căruia o parte dintre rezidenții căminului Moses Rosen și o parte dintre angajații căminului, care le sunt aproape în fiecare zi, sunt împreună pe aceeași scenă, reconstruiesc ritualuri de coabitare, dansează, rememorează întâmplări care le marchează viața cotidiană și spun povești despre legăturile fragile și puternice dintre ei. Despre ce-i ține alături, despre ce au învățat unii de la alții. Corp la Corp prezintă istoria fragmentelor de viață împreună, într-un cămin de vârstnici.

VÂRSTA4 este un proiect de artă comunitară desfășurat împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen. Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită și toate evenimentele vor include discuții cu publicul.
Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com)

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.org, www.fonduri-diversitate, www.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Autor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole