Fotoreportaj. „Teritoriul dopaminei”

Accesați mai multe informații despre proiect pe paginile de Facebook și Instagram ale acestuia:

Sălile dedicate jocurilor de noroc sunt un univers închis. Să încerci să documentezi vizual interioarele, chiar și fără oameni, e o misiune imposibilă. Funcționează ca un organism care se contractă la apariția unui element străin. O fată tânără, ca mine, e o apariție exotică în sine. Cu atât mai mult una cu un aparat de fotografiat. Femeile au fie 50+ și sunt prezențe obișnuite, fie vin ca însoțitoare ale bărbaților.

Astfel, documentarea a devenit una strict urbanistică. Odată ce începi să cauți sălile de jocuri pe stradă, le vezi peste tot: în piețe, la parterul blocurilor, în intersecții, printre măcelării, farmacii, piese auto, bănci, fast-food-uri, baruri, supermarket-uri și alte nevoi esențiale. Observi cu ușurință cât de bine s-au integrat în peisajul urban. Până și contrastul dintre splendoarea-kitsch pe care o afișează și uzura-gri a cartierelor în care s-au așezat devine normalitate.


Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Autor

  • Lavinia Cioacă a absolvit UNATC „I.L. Caragiale", Facultatea de Film (Comunicare audiovizuală). Încă dinaintea facultății dezvolta și organiza evenimente culturale cu ONG-ul ei (Ideo Ideis, Maskar, SYT etc). După facultate a continuat să facă management cultural până în 2017, când a devenit fotografă și videografă. A început ca fotojurnalistă colaborând cu Inquam Photos. (https://inquamphotos.com/users/laviniacioaca), DoR, Scena 9 și e parte a colectivului Documentaria (https://pandemie.documentaria.ro/). Venind din sectorul cultural și de educație, continuă să fotografieze festivaluri, evenimente, produse culturale din diverse domenii artistice, dar și intervenții ale societății civile (ONG-uri). Lavinia este alumna VII Academy Seminar for Photojournalism and Documentary Practice2021 - https://theviifoundation.org/vii-academy/

    View all posts

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.