1 decembrie şi România ne-unită a inegalităţilor flagrante

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Date şi studii despre Românii care sunt despărţite de rupturi din ce în ce mai mari. Observaţi în grafic prăpastia dintre cei o zecime care cîştigă peste 2000 de lei şi restul.

veniturilunareAveţi mai sus date de la INS, interpretate de Cristian Socol în acest articol cu următorul comentariu: aproximativ 83% dintre angajaţi obţin venituri sub nivelul salariului mediu brut pe economie: 29% dintre salariaţi obţin venituri mai mici decât salariul minim pe economie (975 lei) în timp ce alţi 54% au venituri între salariul minim şi cel mediu brut pe economie (2.415 lei).

Apoi, dintr-o prezentare a viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu putem desprinde noi cifre care ajută la reprezentarea unei Românii aşa cum e: cu inegalităţi pregnante între categorii diverse, zone geografice, în funcţie de angajator etc. Prezentarea integrala poate fi consultata aici. Una dintre concluzii, repartizarea Venitului National Net (VNN) se face in favoarea capitalului, in detrimentul veniturilor din munca:

georgrepartitiavenitului

Autor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole